Gevelreiniging door GRS Gevelreiniging dé gevelspecialist

 
Gevelreiniging
Gevelreiniging Service is hét adres in Friesland en Groningen voor al uw klussen op het gebied van gevelreiniging, gevelbehoud en gevelrenovatie. De gevel is het eerste wat opvalt als u voor een woning of bedrijfspand staat. Vuile gevels zijn dan ook niet bepaald een visitekaartje voor uw woning of bedrijf. Verschillende gevels hebben verschillende behandelingen nodig. GRS Gevelreiniging Service biedt verschillende gevelreiniging methoden aan, zoals gritstralen, zandstralen, chemisch reinigen en reinigen met heet water onder hoge druk. GRS heeft alles in huis om uw gevel er weer als nieuw uit te laten zien. Daarbij werkt Gevelreiniging Service op milieuvriendelijke wijze met middelen die uw materiaal niet aantasten. Gevelreiniging Service luistert naar uw wensen en denkt met u mee. GRS biedt altijd een passende oplossing en een verbluffend eindresultaat!

 

Gevelreiniging Groningen Friesland Noord Nederland door GRS Gevelreiniging Service

Gevelreiniging Friesland door GRS Gevelreiniging Service

Gritstralen

Voor gevelreiniging van oude, gelijkmatig vervuilde gevels is zowel droog als nat gritstralen een geschikte methode. Door gevelreiniging middels gritstralen wordt de toplaag van de stenen geschuurd, waarmee ook het vuil verdwijnt en de gevel er als nieuw uit komt te zien. Gritstralen kan, vanwege de grote kracht waarmee de gritkorrels tegen het oppervlakte worden geblazen, nogal wat stofoverlast veroorzaken. Daarom wordt aan het straalmiddel vaak water toegevoegd om de stofoverlast zoveel mogelijk te beperken. Het voegwerk van een woning of gebouw is vaak erg gevoelig voor het stralen. Daarom is een behandeling vooraf met een hydrofobeermiddel of een steenverstevigend middel soms noodzakelijk om schade aan het voegwerk te beperken. Desondanks moet na het gritstralen vaak opnieuw worden gevoegd. Gevelreiniging Service kan u hierover goed adviseren.

Zandstralen

Het zandstralen van uw gevel wordt toegepast wanneer uw gevel zwaar verontreinigd is, bijvoorbeeld door graffiti of roetaanslag, maar ook door jarenlange blootstelling aan de lucht. Voor zandstralen of sandwashing wordt water vermengd met een straalmiddel, wat onder lage druk tegen de muur aan wordt gespoten. Gevelreiniging Service maakt hiervoor gebruik van het milieuvriendelijke olivinezand. Het milieuvriendelijke aan dit mineraalzand met scherpe kantjes is dat het geen silica en ijzer bevat. Per gevel wordt gekeken naar hoe de steen en voeg het best gereinigd kunnen worden. Het middel om mee te zandstralen wordt dan ook op de steensoort en voeg aangepast. Na het stralen wordt de gevel met een hogedrukreiniger schoongemaakt. Hierdoor ontstaat er een schone steen met daaromheen een gezond hechtvlak voor een nieuwe voeg ontstaat. Voor een optimaal en blijvend resultaat wordt aangeraden om na het voegen de gevel ook te laten impregneren.

Heet water hoge druk reiniging

Door de invloed van regen, wind en vervuiling in de lucht worden gevels in de loop van de tijd steeds een beetje aangetast. Doordat gevels vervuild raken verliezen ze hun uitstraling. De meeste gevels zijn prima te reinigen door middel van heet water onder hoge druk. Het water wordt onder de juiste hoge druk op de gevel gespoten, waarna de vervuiling losweekt en zo van de gevel afspoelt. Met deze methode wordt de gevel gereinigd zonder dat deze beschadigt. Voor deze methode van reiniging zijn bijvoorbeeld witte kalkzandstenen gevels erg geschikt. Ook allerlei types gevelbeplating bij bedrijfsgebouwen zijn met heet water onder hoge druk goed te reinigen. Gevelreiniging met heet water onder hoge druk is een betaalbare methode om uw pand weer een frisse uitstraling te laten geven.

Chemische reiniging

Voor het chemisch reinigen van uw gevel wordt er gebruik gemaakt van een chemisch of biologisch middel om de vervuiling van de gevel te verwijderen. Deze methode is zeer effectief om in korte tijd een gevel weer als nieuw te laten maken. Deze techniek is echter niet voor alle soorten gevels geschikt. Na inspectie van de gevel beslist Gevelreiniging Service welke producten gebruikt gaan worden. Dit is onder andere afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling. Vervolgens wordt het middel met een borstel of vernevelaar op de muur aangebracht, waarna er een chemische reactie ontstaat en de vervuiling oplost. Na een inwerktijd die varieert tussen de 5 en 30 minuten wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger of wordt er gestoomd om loszittend resten weg te werken. Chemisch reinigen is een relatief snelle methode. Vanwege de chemische producten is inzet van een professional vereist.

Vraag direct een offerte aan voor gevelreiniging

Offerteformulier