Gevelrenovatie door GRS Gevelreiniging Service dé gevelspecialist

Gevelherstel
Bij Gevelreiniging Service bent u aan het juiste adres voor gevelrenovatie in Friesland en Groningen! Er zijn veel oorzaken denkbaar waardoor gevelrenovatie nodig is. Bijvoorbeeld als u scheuren in uw muur heeft door verzakking of aardbevingen. Gevelreiniging Service heeft jarenlange ervaring met renovatie van voegwerk en monumentale gevels, schadeherstel, houtrot- en betonreparaties en andere voorkomende werkzaamheden. Gevel Reiniging Service werkt zelfs met vergeten voegtechnieken. Een bedrijf dat z’n ambacht verstaat! Benieuwd naar wat gevelrenovatie voor uw gevel kost? Vraag dan een offerte aan, wij bieden altijd een passende offerte voor het gevelrenovatie op basis van uw werkelijke situatie.

 

Gevelrenovatie GRS Gevelreiniging Service dé Gevelspecialist

Gevelrenovatie – De vakmannen van GRS Gevelreiniging Service verzorgen het voegen van de gevel!

Herstel voegwerk

Herstel van het voegwerk is nodig wanneer uw voegen in de loop van de jaren aangetast zijn door weersinvloeden. Ook kan het voorkomen dat uw pand in het verleden slecht gevoegd is. Slecht voegwerk kan een oorzaak zijn van vocht binnen uw gevel, met vochtdoorslag en vorstschade als gevolg. Bij slecht voegwerk of voegwerk dat verouderd is kan het nodig zijn om de voegen te herstellen. Restauratie en renovatie van voegwerk is een vak apart. Hiervoor moeten oude voegtechnieken gebruikt worden. Dit vergt vakmanschap en veel kennis van het ambacht voeger. Het herstel van voegwerk omvat het uithakken van bestaand metselwerk, het reinigen van de gevel zodat er een goed hechtvlak ontstaat en het opnieuw voegen van het metselwerk. Bouwtechnisch is het erg belangrijk dat deze werkzaamheden voor gevelherstel wordt uitgevoerd door een professional.

Renovatie monumentale gevels

Klassieke technieken als een knipvoeg maken is zelfs in de wereld van voegers een vergeten ambacht. Deze, en andere klassieke methodes om voegwerk uit te voeren, worden hoofdzakelijk gebruikt bij oudere panden met een monumentaal karakter. Bij dit soort panden ligt het voegwerk op de gevel waarbij de voeg aan boven- en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. Deze zeer ambachtelijke wijze van voegwerk kan alleen worden uitgevoerd door ambachtslieden die hun vak verstaan. Gevelreiniging Service heeft de kennis en ambacht in huis om dit soort precieze werken van gevelherstel uit te kunnen voeren.

Herstel schade aan gevels

Als u schade hebt aan uw gevel of uw gevelbekleding, bijvoorbeeld doordat er bij u is ingebroken, is dat heel vervelend. Dat betekent echter niet dat er altijd direct over gegaan moet worden op vervanging. Heel vaak is gevelherstel mogelijk en kan de schade aan uw gevel worden hersteld. Gevelreiniging Service komt graag bij u langs om de schade te bekijken en de mogelijkheden tot schadeherstel met u te bespreken.

Herstel scheuren en/of verzakkingen

Er kunnen veel oorzaken zijn waarom er scheuren in uw metselwerk ontstaan. Zo kunnen foutjes in de fundering, temperatuurverschillen of een wijziging in het gebruik van het gebouw de oorzaak zijn. Als u scheuren in uw muur heeft door verzakking is het belangrijk om in actie te komen. Schade door verzakking kan zich namelijk verder gaan ontwikkelen. Wie dit op z’n beloop laat is later vaak een stuk verder van huis. Gevelreiniging Service kan voor u onderzoeken wat de oorzaak is van de scheuren. Aan de hand van de oorzaak (of verschillende oorzaken) wordt er een plan voor gevelherstel gemaakt.

Herstel aardbevingsschade

Woont u in het Groninger aardbevingsgebied en heeft uw woning of pand schade opgelopen door de trillingen in de grond? Gevel Reiniging Service vindt het erg belangrijk dat u en uw gezin zich veilig voelen in uw eigen huis. De angst voor nieuwe aardbevingen kunnen wij niet voor u wegnemen, maar we kunnen wel uw gevoel voor veiligheid toe laten nemen. Door het herstellen van uw schade en het preventief versterken van uw woning hopen wij dat uw gevoel voor veiligheid toe zal nemen.

Reparaties houtrot

Wanneer uw kozijnen of deuren tekenen van houtrot vertonen kunt u vrezen voor totale vervanging. Vaak is dit helemaal niet nodig en kunnen uw kozijnen, deuren en houten ornamenten ook prima gerepareerd worden. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat slechts een klein deel van het hout is aangetast door houtrot. Houtrotreparaties zijn een duurzame en betaalbare oplossing voor gevelherstel, ten opzichte van vervanging. Bovendien is het repareren snel uit te voeren. Het maakt daarbij niet uit hoe oud uw kozijnen of deuren zijn. Voor ieder houtrotprobleem is er een passende oplossing. Na reparatie kunnen uw kozijnen of deuren weer jaren mee!

Reparaties betonrot

Betonrot kan gevaarlijk zijn, en daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen wanneer er vermoedens zijn van betonrot. U kunt betonrot herkennen door de onderkant van een betonnen vloer te bekijken. Als hier donkere vlekken, bruine puntjes en vervolgens roestplekken te zien zijn, dan is de kans groot dat er betonrot aanwezig is. Hierna komen er scheuren in de onderrand en zal het beton afbrokkelen. Het repareren van betonrot is belangrijk. In eerste instantie zal betonrot alleen een minder fraai aanbeeld geven, maar naar verloop van tijd wordt het ook gevaarlijk doordat de constructie minder stevig wordt. Tijdig ingrijpen is dan ook verstandig, want daarmee stopt u het zwakker worden van de constructie en zijn de reparatiekosten lager. Gevel Reiniging Service voert verschillende betonrotreparaties uit en kan u adviseren over welke methode voor u het best werkt.

Vraag een offerte aan voor herstel van uw gevel

Offerteformulier