project omschrijving

klant
 particuliere woning
datum
 2007
categorie
Uitgevoerde projecten, voegbedrijf Groningen

Project voegwerk Tolbert

GRS restaureerde het voegwerk bij een oude woning aan de Dagestreep te Tolbert.

Herstel voegwerk

Uw voegen worden in de loop van de jaren aangetast door weersinvloeden. Ook kan het voorkomen dat uw pand in het verleden slecht gevoegd is. Slecht voegwerk kan een oorzaak zijn van vocht binnen uw gevel. Met vochtdoorslag en vorstschade als gevolg. Bij slecht voegwerk of voegwerk dat verouderd is kan het nodig zijn om de voegen te herstellen. Restauratie en renovatie van voegwerk is een vak apart. Hiervoor moeten oude voegtechnieken gebruikt worden. Dit vergt vakmanschap en veel kennis van het ambacht voeger. Het herstel van voegwerk omvat het uithakken van bestaand metselwerk. En het reinigen van de gevel zodat er een goed hechtvlak ontstaat en het opnieuw voegen van het metselwerk. Bouwtechnisch is het erg belangrijk dat deze werkzaamheden voor gevelherstel wordt uitgevoerd door een professional

Herstel monumentale gevels

Klassieke technieken als een knipvoeg maken is zelfs in de wereld van voegers een vergeten ambacht. Deze, en andere klassieke methodes om voegwerk uit te voeren, worden hoofdzakelijk gebruikt bij oudere panden met een monumentaal karakter. Bij dit soort panden ligt het voegwerk op de gevel waarbij de voeg aan boven- en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. Deze zeer ambachtelijke wijze van voegwerk kan alleen worden uitgevoerd door ambachtslieden die hun vak verstaan. Gevel Reiniging Service heeft de kennis en ambacht in huis om dit soort precieze werken uit te kunnen voeren.

Schadeherstel gevel

Als u schade hebt aan uw gevel of uw gevelbekleding, bijvoorbeeld doordat er bij u is ingebroken of vanwege verzakkingen, is dat heel vervelend. Dat betekent echter niet dat er altijd direct over gegaan moet worden op vervanging. Heel vaak is het ook mogelijk om de schade aan uw gevel te herstellen. Gevel Reiniging Service komt graag bij u langs om de schade te bekijken en de mogelijkheden tot schadeherstel met u te bespreken.

DIGITAL IMAGE