Zandstralen door GRS Gevelreiniging Service dé gevelspecialist

 

Zandstralen van uw gevel wordt toegepast wanneer uw gevel zwaar verontreinigd is, bijvoorbeeld door graffiti of roetaanslag, maar ook door jarenlange blootstelling aan de lucht. Voor zandstralen of sandwashing wordt water vermengd met een straalmiddel, wat onder lage druk tegen de muur aan wordt gespoten. Gevelreiniging Service maakt hiervoor gebruik van het milieuvriendelijke olivinezand. Het milieuvriendelijke aan dit mineraalzand met scherpe kantjes is dat het geen silica en ijzer bevat. Per gevel wordt gekeken naar hoe de steen en voeg het best gereinigd kunnen worden. Het middel om mee te zandstralen wordt dan ook op de steensoort en voeg aangepast. Na het stralen wordt de gevel met een hogedrukreiniger schoongemaakt. Hierdoor ontstaat er een schone steen met daaromheen een gezond hechtvlak voor een nieuwe voeg ontstaat. Voor een optimaal en blijvend resultaat wordt aangeraden om na het voegen de gevel ook te laten impregneren. Gevelreiniging Service kan u hierover goed adviseren. Andere door ons toegepaste vormen van gevelreiniging zijn terig te vinden onder het tabblad gevelreiniging.

 

Zandstralen mag dat?

Zandstralen GRS Gevelreiniging Service

“Zandstralen” GRS Gevelreiniging Service – Het effect van gritstralen bij een ernstig vervuilde gevel

Mag dat eigenlijk nog wel? Gritstralen wordt ook wel zandstralen genoemd. Maar ‘echt’ ofwel de oude toepassing van stralen met zand mag niet meer in Nederland, door de gezondheidsrisico’s voor het personeel. Voorheen kwam er gevaarlijk kwartsstof vrij, waarbij silicosegevaar kan ontstaan (stoflongen). In 1957 is het Zandstraalbesluit afgekondigd door het Ministerie van Volksgezondheid. Het ouderwetse zand is vervangen door mineraal zand of fijn grit.

 

Andere diensten dan zandstralen GRS

Onze specialismen en diensten zijn: Gevelreiniging; gritstralen, heet water onder hoge druk en chemisch reinigen. Gevelbehoud; impregneren, kunststof kozijnen, muurafdekkers en gevelbekleding. Gevelrenovatie; herstel voegwerk, herstel monumentale gevels, schadeherstel gevel, aardbevingsschade herstel, hourrotreparaties en betonrotreparaties. Divers Gevelwerk; zonnepanelen reinigen en voorzien van nanocoating, dakreiniging en dakbehoud, gotenreiniging en herstel, nieuwbouw voegwerk. Allround Vakwerk; boten stralen, meubels stralen, hout en metaal gritstralen, terrasreiniging en aanbouw en afbouw.

Vraag direct een offerte aan voor het zandstralen van uw gevel

Offerteformulier